nexusX5Als u onlangs een pak geld spendeerde aan een nieuwe Nexus 5X, dan vraag u zich misschien ook af waarom sommige foto’s ondersteboven staan. Google ingenieur Eino-Ville Talvala geeft een verklaring nadat verschillende gebruikers begonnen te klagen over de kwestie op Reddit.

De reden blijkt te liggen bij de nieuwe constructie. Volgens Talvala, werd de beeldsensor in de Nexus 5X in een andere richting (landschap) gemonteerd om hem beter te laten passen. Als gevolg daarvan,  moest Google de software tweaken om ervoor te zorgen dat uw foto’s  niet ondersteboven zou worden getoond. Helaas, hebben veel van third-party apps niet de moeite gedaan om de nieuwste imaging-API’s van Android te updaten in hun apps, waardoor alle foto’s die u met deze apps maakt, ondersteboven staan.

Als uw foto’s dus allemaal op hun kop staan hoeft u niet meteen naar de winkel te rennen om uw toestel te laten herstellen. Google heeft alle makers van de apps die nog moeten worden bijgewerkt gevraagd om dit zo snel mogelijk te doen. Mocht u nog een app tegenkomen die niet aangepast is kan u de maker natuurlijk altijd zelf een mailtje sturen.

bron: reddit